Fælles valuta: El Relmpmpago del Catatumbo. Perija Edo. Zulia


Fælles valuta: El Relmpmpago del Catatumbo. Perija Edo. Zulia.
Af Victor Torrealba

El Relámpago del Catatumbo er den fælles valuta i to byttehandel-systemer i staten Zulia: Byttehandel System af Perijá Norte (Villa del Rosario og Ciudad Laberinto) og Byttehandel System Perijá Sur (Machiques). Navnet på mønten henviser til lynet fra Catatumbo, som er et naturligt fænomen i regionen Perij.i kommunens machi .ues.

Den Catatumbo Lyn fænomen, som er karakteriseret ved fremkomsten af en række af lynet næsten kontinuerligt og lydløst danner store el-buer på himlen, og den januar 28, 2014 officielt træder ind i Guinness World Record list for at have den højeste globale gennemsnit af lynnedslag pr kvadratkilometer pr år.

Det særlige ved El Relmpmpago del Catatumbo-mønten er, at den bruges af fire oprindelige etniske grupper, Bari, yukpas, Japreria og Wayayú, hver med sit eget sprog. Mønten blev sat i drift den 21.juni 2008 i Socialist Dairy Company of machi .ues, Edo .ulia. Det er interessant at bemærke, at på forsiden af denne mønt, du kan læse ordet trueke i Sygehus (Awanajawa), Bari (Asainya ba iraa), Yukpa (Ojer mawak tutpo) og Japreria (Yuntka naaró) .
Valuta beskrivelse:

<? $ op=array (array (“Diseño”, “Diseño decidido da Asamblea y realizado por Reinaldo Gómez”), array (“Betegnelser”,”0.5, 1, 5, 10 Lynnedslag i Catatumbo”), array (“Forside”, ” I midten af tekst med møntens pålydende værdi (0.5, 1, 5 eller 10 LYN AF CATATUMBO). I øverste højre billede af catatumbo-lynet over Maracaibo-søen og teksten i lodret forstand ‘ikke udskiftelig for penge’, i øverste venstre billede af hovedet på et Indien og bag det vises solen og nogle skyer. I de lavere bjerge og floder, der løber ud i Lake Maracaibo, og teksten ‘ Trueke Awanajawa (Sygehus) Asainya ba iraa(Bari) Ojer mawak tutpo(Yukpa) Yuntka naaró (Japreria)’. I nederste venstre udstedelsesdato”), array(“omvendt”,”i møntens krop følgende legende: ‘denne fælles mønt gælder for ‘Prosumers’ (producenter og forbrugere på samme tid) af Trueke-systemet Perij. (.ulia), hvor det forbliver, identificerer og linker. Dets sociale funktion er at fungere som et lettere redskab til udveksling af produkter, tjenester og viden, proportional blandt medlemmerne af systemet, uden at akkumulere, med en selvstyret og socialistisk ånd. Det producerer ikke renter og kan uden grund udveksles for penge. Forbrugere af Perijas trueke-System mener, at vores erkendelse som mennesker ikke behøver at være betinget af penge eller kapital. Vi mener, at konkurrence og modbydelig egoisme kan erstattes af samarbejde og gensidighed mellem mennesker. DET ER IKKE AT GØRE HVER ENKELT EN VIRKSOMHED, OG MISTE DEN, DER IKKE ER OPMÆRKSOM, MEN AT TÆNKE HVER ENKELT I ALT, SÅ ALLE TÆNKER PÅ…SIMON Rodrigue.PERIJ. TRUEKE SYSTEM: Solidaritetsudvekslingssystemerne baseret på Trueke har forfædres været vores eget økonomiske system. Den Bolivariske Republik vene .uela.’Nederst til højre seialnummeret på mønten”), array (“form”, “firkantet form”), array (“størrelse”,” 70.00 70 70.00 mm”), array (“Materiale”,” Pap med tør tætning”),); DisplayTablaUp ($up);?>