Fælles Valuta: Lion .a. Urachiche, Edo. Yaracuy


Lion .a var den første fælles valuta oprettet i vene .uela. Det er hjemmehørende i byen Urachiche, hovedstaden i kommunen med samme navn, i staten Yaracuy. Valutaen blev implementeret i 2007 som en byttefacilitator til støtte for Urachiche byttehandel eller Solidaritetsudvekslingssystem, hvis oprettelse skyldtes et personligt engagement fra præsident Hugo Chveve., en stærk promotor og dynami .er af samfundsudvekslingssystemer i vene .uela. Det blev udgivet den 17. juni 2007 på systemets Åbningsmarked i Urachiche.

Hendes navn-Lion .a-er et navn med ret mening i regionen; Maria Lion .a er navnet på en mytologisk dronning, der betragtes som dronningen af magi og hekseri, og er også en naturpark i regionen.
Den fælles valuta, Lion .a, har en uformel ækvivalens til Bolivar Fuerte. På tidspunktet for dets oprettelse (i 2007) svarede 1 Lion .a til 1 Bolivar Fuerte.

Mængden af den første udgave (2007) af Lion .a-mønter og deres distribution er et nysgerrig aspekt; i alt 7.233 Lion .as blev udstedt distribueret hovedsageligt i basen 1000 af hver af de 72 deltagere i systemets Åbningsmarked i Urachiche. Med de resterende 33 blev der oprettet to komplette samlinger af forskellige pengesedler. Den ene samling blev deponeret i de nærliggende bakker til ære for dronning Maria Lion .a, og den anden blev tilbudt præsident Hugo chave.for hans rolle i at skabe dette banebrydende system.

Mønt funktioner:

Koncept SPECIFIKATIONER
Design Design besluttet i kommunale forsamling af indbyggerne i kommunen Urachiche.
Pålydende Værdi 0.5, 1, 5, 10 Lionasas
Forside i midterteksten med møntbetegnelsen (0,5, 1, 5 eller 10 Lion .as). I den øverste centrale del billedet billedet af Maria Lion .a, skabt af den vene .uelanske billedhugger Ale .uelan Colina. Nederst til venstre er teksten ‘ikke ombyttelig FOR penge’. Nederst til venstre redigeringsdatoen
Omvendt i møntens krop følgende sagn: denne Fællesskabsmønt gælder for ‘PROSUMERS’ (producenter og forbrugere på samme tid) af byttehandel eller Solidaritetsudvekslingssystem i Urachiche, hvor det forbliver, identificerer og forbinder. Dens sociale funktion er at fungere som en formidlende redskab til udveksling af produkter, services og viden blandt medlemmerne af systemet, uden at akkumulere, med en selvforvaltende og socialistisk ånd. Det producerer ikke renter og kan uden grund udveksles for penge. ‘DET ER IKKE AT GØRE HVER ENKELT SIN VIRKSOMHED, OG MISTE DEN, DER IKKE ER OPMÆRKSOM, MEN AT TÆNKE HVER ENKELT I ALT, SÅ ALLE TÆNKER I… SIMON RODRIGUE.. Øverst til højre teksten i lodret forstand ”Bolivariske Republik vene .uela’ nederst til venstre serienummeret på mønten.
I midten er et billede, der viser 4 arme sammenflettet, der repræsenterer logoet for Solidaritetsudvekslingssystemet i Urachiche
Form Firkantet Form
Størrelse 70.00 70 70.00 mm
Materiale pap med tør tætning