Hvor er FEM dollars, vene ?uelas Oliefond?


Eftersom prisen på en tønde af den Venezuelanske olie er faldende, $98,08: 2013, $88,42: 2014 og $ 39,12 januar 2015, Venezuelanerne insistere på daglig til regeringen at tage højde for den store mængde af dollars, der har angivet, at den offentlige sektor siden 1999, Olie. Hertil kommer, at der er et behov for ansvarlighed for utilstrækkelig mængde valuta, som Central Bank of Venezuela (BCV) har til at tildele og bosætte sig valutaer i exchange system for nylig omdefineret på februar 10, 2015, at tre modaliteter: CENCOEX, SICAD og SIMADI.

Det presserende behov for valutaen er blevet erklæret af præsidenten siden slutningen af året 2014, officielt er vene .uela i øjeblikket i en Recession ved et tydeligt fald i produktionsniveauet i landet-bruttonationalprodukt (BNP) – derfor har landet ikke penge til at imødekomme dine brede udgifter med indtægter. Så vi vene ?uelanere spørger os selv: Hvor er FEM dollars?

I 1998, den Tidligere Præsident, Rafael Caldera, ( † ), der er oprettet investeringsfonden FOR den MAKROØKONOMISKE STABILISERING (FIEM) til at blive administreret af centralbanken i Venezuela, med det ene formål at modtage de overskydende indtægter, at landet modtager, når prisen på en tønde olie er højere end den pris forventede (planlagte) i det nationale budget hvert år. Dens formål”er at bidrage til stabiliteten af statslige udgifter, både nationale, statslige og kommunale, mod udsving i almindelig indkomst”. Denne fond blev reformeret af den tidligere præsident Hugo Chveve. (2003) i 2003, offentliggjort i G. O. N 37 37.604, og det nye navn er: makroøkonomisk stabiliseringsfond (FEM).

For eksempel, hvis budgettet er lavet til en pris på$40/tønde, og salgsprisen er højere, skal overskuddet bruges til at spare i denne fond i mange års internationale konflikter, mulige naturkatastrofer, bankfejl, blandt andre uforudsete begivenheder. Olie er en god energi, og prisen på det internationale marked er kendetegnet ved at være flygtige (variabel, unstable), og det er derfor ansvaret for en mono-eksporterende land som Venezuela, for at opretholde reserver af sådan indkomst, for at opfylde de almindelige og ekstraordinære udgifter på de offentlige finanser i perioder, hvor prisen falder.

Fonden blev oprettet med 215 millioner dollars, og som det fremgår af grafen fonden modtaget betydelige indtægter mellem årene: 2000, 2001 og 2002, men fra år 2002 PDVSA begynder at hæve penge hvert år. At være en betydelig tilbagetrækning den 2. februar 2011 for 832 millioner dollars””efter anmodning fra Finansministeriet og instruktioner fra PDVSA””

OBS: misbrug af fonden skader vene !uelanernes nuværende velfærd og den næste generation!. Fordi regulationef-forordningen også understreger, at transfersef-overførsler bør være en procentdel for Opsparingsfonden mellem generationerne. I henhold til den organiske lov fra den offentlige sektors finansielle Administration – LOAFSP:

(kunst. (152) midlerne til fonden er: en procentdel af den ekstra almindelige olieindkomst; nettoindtægter fra privatisering af varer og virksomheder eller tjenester, der ejes af Republikken.

Ligeledes, LOAFSP, fastlægger med hensyn til destinationen:

(kunst. (155) fonden har til formål at sikre, at de offentlige udviklingspolitikker på tværs af generationerne bliver bæredygtige, navnlig reelle reproduktive investeringer, uddannelse og sundhed, samt at fremme ikke-olieproduktive aktiviteters konkurrenceevne.

Kort sagt er det indlysende og beklageligt, at EMF som fond ikke har opfyldt sin rolle. Godt, siger den anerkendte økonom-konsulent Francisco Contreras i analyse offentliggjort på 13/12/2014 “I Venezuela, at der er et medie hældning i præsentationen af økonomiske problemer”, regeringen ikke handler de foranstaltninger, der er nødvendige for at omdirigere den forkerte vej, at landet har taget for mere end en generation.

I den regionale presse fremhævede El Carabobe .o den 14/02/2015 og 21/02/2015 betydningen af fonden på grund af volatiliteten af olie som et energiaktiv.

Bemærk: Jeg anbefaler også at læse analyse på olie i den vene .uelanske økonomi af økonom Francisco Contreras @fjcontre35. Jeg sætter pris på at sende bidrag eller forslag til [email protected]