Mangel eller mangel i vene ?uela? Er Der En Forskel?


For almindelige mennesker, herunder politikere og medier, synes der ikke at være nogen forskel på begreberne knaphed og mangel. Det er sædvanligt at bruge begge udtryk som synonymer. Men foretrækker knaphed at betegne fraværet af noget produkt på markedet.

Måske forestiller de sig, at hvis der var en vis forskel mellem disse ord, ville det ikke være relevant. At sådan verbal subtilitet i intet ville ændre følelsen af hjælpeløshed, vrede og fortvivlelse, som vi føler, når vi ikke finder de grundlæggende varer til daglig forbrug.

Både forbrugere og sælgere påvirkes, når de produkter, der opfylder førstnævnte behov, og garanterer sidstnævnte indkomst, ikke findes. Årsagen undgår muligvis dem. Men vi kan forsøge at forklare det, alt efter hvad økonomien har lært os og bevist i et stykke tid nu.

For økonomisk videnskab henviser begge begreber til forskellige realiteter. Knaphed er til stede på alle tidspunkter og steder, faktisk dets eksistens stammer problemet med studiet af denne disciplin: tildeling af knappe ressourcer til Tilfredsstillelse af ubegrænsede behov.

For økonomer er knaphed en realitet, som alle mennesker skal håndtere dag for dag. Det er derfor ikke, at dette eller det pågældende produkt midlertidigt er forsvundet fra hylderne.

På den anden side er manglen begrænset til det faktum, at der ikke er noget produkt i et bestemt geografisk rum (en by eller et land).

Det mest bemærkelsesværdige ved sammenligning af de to udtryk er, at mangel ikke bør eksistere. Og faktisk forekommer det kun i visse varer, eller det lider kun af nogle nationer i verden. Dem, der har svigtet i deres strategier for at overvinde knaphed gennem en produktiv økonomisk organisation. Eller at, ofre for en eller anden katastrofe, naturlig eller menneskelig, den sædvanlige levering af nogle varer er blevet ændret.

Knaphed skal konfronteres med rige og fattige nationer. På den anden side er det klart, at der er fattige nationer, som ikke lider af mangel.

De er fattige, fordi selv om produkterne er på hylderne i supermarkeder, har en betydelig del af befolkningen ikke adgang til dem på grund af deres lave indkomst. I en situation med mangel er der paradokset, at forbrugerne har pengene i deres hænder, og de har brug for produktet, men de finder det ikke, hvor det skal være. I supermarkeder er der ingen mad, i apoteker er der ingen medicin, i Hard .areforretninger er der ingen byggematerialer.

Det værste af verdenerne er uden tvivl et fattigt land, og det lider også af mangel… kan du tænke på nogen?

Årsagerne til fraværet af varer i butikkerne, vi kan finde dem i ubalancer, fra siden af udbuddet og fra siden af efterspørgslen.

PÅ UDBUDSSIDEN:

Et underleveret marked bør være en iværksætter paradis, fordi de uden problemer kunne sælge deres produkt til desperate købere.

Men hvis producenterne ikke reagerer på uopfyldt efterspørgsel, må vi forestille os stærke grunde. Bortset fra en begivenhed af en heldig karakter. som en tørke eller en krigskobflikt. Den mangel kan have sin oprindelse i et miljø, der er fjendtligt indstillet over for erhvervslivet: overdreven kontrol, stivhed på arbejdsmarkedet, personlige og juridiske usikkerhed, mangel på råmaterialer til produktion, høj inflation, mangel på udenlandsk valuta til at importere det er ikke fremstilles i landet, osv.

Alle disse faktorer ville begrænse produktionskapaciteten og udbuddet af varer og tjenesteydelser.

PÅ EFTERSPØRGSELSSIDEN:

Priskontrol og tilskud til nogle produkter tilskynder til forbrug på grund af deres lave omkostninger. Dette får dem til at blive krævet i større mængder, end forbrugerne ville, til højere priser. På samme måde fører inflationsforventningerne og usikkerheden ved at få det, vi kan købe i dag i morgen, til den angivne pris, købere til at oprette indenlandske varebeholdninger. Enten til forbrug eller endda til fremtidige udvekslinger.

Ligeledes forårsager usikkerheden om altid at have tilgængeligheden af varen yderligere mængder, der skal købes. Over hvad der ville blive gjort, i en situation med regelmæssig levering af varer.

Kombinationen af ubalancer, udbud og efterspørgsel, bliver fodret tilbage og styrket, hvilket bringer problemet til stadig værre niveauer.

Siden 2013 har vene .uela oplevet en forsyningskrise. Det lider af mangel på fødevarer, personlig hygiejne og rengøring, medicin, blandt andre. Varer, med varierende grader af betydning, ikke kun for at have livskvalitet, men i det mindste for at overleve.

Det kan virke som en uklar detalje, der forsøger at angive betydningen af de udtryk, vi taler om. Men det er godt at huske, at knaphed eksisterer uden syndere, og på alle tidspunkter og steder. I mellemtiden kræver manglen, at årsagerne og de ansvarlige for dens forekomst specificeres. Så ved at bruge et ord i stedet for et andet kan det forhindre os i at gå ud over manglen på det krævede produkt. Uden at tvinge os til at spørge: Hvorfor? Af hvem? Som et tidligere trin til søgning og efterspørgsel efter løsninger.

Svaret på knaphed er et produktivt økonomisk system, der gør den bedst mulige brug af ressourcer til at imødekomme behovene. Løsningen på mangel er korrektionen af politikker, der forhindrer det økonomiske system i at producere effektivt.