Moneda Comunitaria ‘El Cristo’ (Marts 2008) La Vega, Caracas.


Fællesskabsvalutaen “El Cristo” var den første kommunale valuta, der cirkulerede i vores hovedstad, i en simulering af et rum til Solidaritetsudveksling. Det blev oprettet den 29.marts 2008 af Consejo Comunal enmanuel, i kvarteret Sim .n Bol .var, i La Vega sogn i byen Caracas.
Repræsentanter for Consejo Comunal Enmanuel, som er en del af Bicentennial Kommune, beliggende i Simón Bolívar sektor af den øverste del af La Vega sogn, efter levende erfaringsudveksling i Sierra de Falcón, hvor de var vidne til den brug af den fælles valuta “el Zambo”, besluttet at overføre denne erfaring til deres samfund, i Caracas. Omkring 100 prosumers af religiøs orientering og dannelse deltog i arrangementet.

Selv om det kun var for et essay” Kristus ” var den første fælles valuta, der blev oprettet og brugt i hovedstaden. Denne begivenhed havde den særlige karakter, at mønterne blev trykt samme dag af begivenheden, og i slutningen af det hele blev samlet og senere ødelagt.

Efter begivenheden var det planlagt at modtage råd fra National Institute for the Development of Small and Medium Industry (INAPYMI) om at gennemføre Solidaritetsudvekslingsrummene på en periodisk og organiseret måde. Af forskellige årsager var denne støtte ikke konkret, og der fandt ingen yderligere udvekslinger sted i området.

Mønternes form var firkantet, de blev trykt på Bondpapir med normal udskrivning og baserede hovedsageligt deres billede på Kristi figur.

Møntenheden var “Kristus”, og mønter af 1/2 Kristus, 1 Kristus, 5 Kristus og 10 Kristus blev trykt. På dagen for begivenheden 1 Kristus svarede til 1 Bolivar Fuerte.

Karakteristik af mønten

Koncept SPECIFIKATIONER
Design Design besluttet i kommunale forsamling af medlemmerne af kommunalbestyrelsen Enmanuel
Kirkesamfund 1/2 Kristus, 1 Kristus, 5 Kristus og 10 Kristus
Form Firkantet Form
Størrelse 30.00 30 30.00 mm
Materiale Bond papir, normal udskrivning
Forside dækker hele kroppen af mønten fremstår som baggrund billedet af ansigtet af ‘Kristus’. Øverst, halvcirkelformet, vises teksten ‘Moneda Comunitaria El Cristo’. Nederst pålydende ”værdi 1,0′
Omvendt bagsiden er i hvidt, stemplet manuelt med kommunestyrets stempel, der lyder: kommunal råd ‘EMMANUEL’ P .uia. Vega