Fælles Valuta: El Ticoporo (April 2008) Socopó. Barinas State.


Ticoporo er den sjette fælles valuta, der blev oprettet i vene .uela, og den første til at komme ud i staten Barinas. Det blev implementeret i Socop., hovedstad i kommunen Antonio Jos. de Sucre, i den førnævnte delstat Barinas.

Navnet la moneda, blev taget fra de Ticoporo Forest Reserve, tæt Socopó, som er en udvidelse af de arealer, der dækker flere hundrede hektar, som ligger i den Antonio José de Sucre Kommune i staten Barinas, og i sine bedste tider, der er befolket med en række forskellige træ-arter, såsom cedertræ, pardillo, mahogni, jabillo, mijao og andre kommercielle slægter. I dag er meget af reserven grov ved ødelæggelsen af naturlige skove, fordi virksomheder og mennesker har fundet deres formue ved at skære denne dyrebare plantelunge.

Oprindeligt blev mønten oprettet under Socop.Trueke-systemet, men senere blev den udpeget som Ticoporo Trueke-systemet for at tillade deltagelse af andre nabobyer som Pedra .a, Barinas, Barinitas, Calderas og andre byer i staten Barinas.

Det blev brugt for første gang på det 1.Socop. byttemarked, der blev afholdt den 12. April 2008 i Socop.. Som tidligere udgivne kommunale mønter havde den en uformel ækvivalens med Bolivar Fuerte. På tidspunktet for dets oprettelse (år 2008) svarede 1 Ticoporo til 1 Bolivar Fuerte.

Formen af mønter fortsatte det rektangulære format af de tidligere systemer (Den Lionza, den Zambo, Den Momoy, den Guaiquerí og Paria ) og også fueros produceret af Institut for Udvikling af Små og Mellemstore Industri (INAPYMI) og hovedsageligt baseret deres design, et billede af Ticoporo Forest Reserve.

Mønterne trykt i 2008 var med værdierne 0,5 Ticoporo, 1 Ticoporo, 5 Ticoporos og 10 Ticoporos .

Mønt funktioner

Koncept SPECIFIKATIONER
Design Design besluttet i fælles forsamling af medlemmerne af Socop Bar Byttesystem
Pålydende værdi 0,5 Ticoporo, 1 Ticoporo, 5 Ticoporos og 10 Ticoporos
Forsiden, der Dækker hele kroppen af mønten vises et billede af llaneros flodmundinger taget fra Ticoporo Forest Reserve. I midten af tekst med møntens pålydende værdi i antal og i breve: 0,5 – HALVDELEN TICOPORO (i gule farver), 1-EN TICOPORO (i violet farve), 5-FEM TICOPOROS (med grøn farve) og 10-TI TICOPOROS (rød farve). Øverst findes nogle petroglyfer i regionen. Øverst til venstre i lodret retning datoen for udgivelsen ‘EDITION 2008’. Nederst til venstre er teksten ‘ikke ombyttelig FOR penge’.
Omvendt på møntens krop følgende legende: denne fælles mønt gælder for ‘Prosumers’ (producenter og forbrugere på samme tid) af Trueke-systemet i Socop. (Barinas), hvor det forbliver, identificerer og linker.
Dets sociale funktion er at fungere som et lettere redskab til udveksling af produkter, tjenester og proportional viden blandt systemets forbrugere uden at akkumulere med en selvstyret og socialistisk ånd. Det producerer ikke renter og kan uden grund udveksles for penge.
Forbrugerne af Socoós Trueke-System mener, at vores erkendelse som mennesker ikke behøver at være betinget af penge eller kapital.
Vi mener, at konkurrence og modbydelig egoisme kan erstattes af samarbejde og gensidighed mellem mennesker.
‘DET ER IKKE AT GØRE HVER ENKELT SIN VIRKSOMHED, OG MISTE DEN, DER IKKE ER OPMÆRKSOM, MEN AT TÆNKE HVER ENKELT I ALT, SÅ ALLE TÆNKER I… SIMON RODRIGUE.. Øverst til højre teksten i lodret forstand ”Bolivariske Republik vene .uela’ nederst til højre serienummeret på mønten.
Nederst til venstre Socop System Trueke System logo
Form Firkantet Form
Størrelse 70.00 70 70.00 mm
Materiale pap med tør tætning